Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Paravani

Jedan od predloga za izradu paravana je ramovska konstrukcija od drveta i platno koje bi trebalo razvući i zakucati po obodnim ivicama svakog panela. Za paravane se najčešće koriste tri panela, spajaju se jedan za drugi i pokretljivi su.

172870677_43621353b9_o

Jedan od predloga za izradu paravana je ramovska konstrukcija od drveta i laneno platno koje bi trebalo razvući i zakucati po obodnim ivicama svakog panela. Za paravane se najčešće koriste tri (može i više) panela koja se jedan za drugi spajaju radi pokretljivosti.

folding-screen-3258 screen

Za početak trebalo bi da izaberete osnovnu boju u kojoj želite da bude paravan. Obojite, ostavite da se osuši, a zatim obojite sa druge strane. Nakon što se obe strane osuše obojite vrhove i strane panela. Uzmite staru krpu ili sunđer umočite u boju i laganim pokretima po površini postignite efekat starinskog izgleda te površine ili neku apstraktnu šaru.

la104119_0908_make_mark_l

Postoje različiti efekti koje možete postići na platnu. Možete se služiti šablonima i uz pomoć njih preslikati neku šaru ili motiv ili napraviti neku vrstu pečata (preslikača) i postići sličan efekat. Predhodno je korisno isprobati kombinacije boja na papiru kako biste izabrali koje ćete boje koristiti.

mld104122_0908_screenht1_l 18hn-elvis-screen

Ili možete da se odlučite za tapete (foto tapet) koje možete da zalepite za ram. Takođe možete izabrati neku draperiju, tkaninu, žicu, trake, trsku...

hardwoodscreen2 xdscn5816 aaaaak0trgqaaaaaaluf7a

Kada pripremite svaki panel, spojite jedan za drugi po dužini, na dva ili tri mesta šarkama. Paneli mogu stajati direktno na ramovima, a možete im prikucati i drvene nožice na kojima će stajati. I na kraju možete u koliko ste se odlučili da oslikate panele, da ih prelakirate bezbojnim lakom ili voskirate radi trajnosti.

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.8 (6 votes)
Sviđa mi se!

Autor: ana

Ana Popović Vujović, diplomirala na Arhitektonskom fakultetu 2006 u Beogradu. Pored projektovanja objekata bavi se i projektovanjem i uređenjem enterijera.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Lep post

Lep post

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.