Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Nekoliko ideja za uređenje male spavaće sobe

Bilo da imate mali stan, pa samim tim i spavaću sobu skromnih dimenzija ili da ste u vašem domu jednostavno najmanju sobu izabrali da bude spavaća, trebalo bi da to bude najoptimalniji i najbolje iskorišćen prostor.

Bilo da imate mali stan, pa samim tim i spavaću sobu skromnih dimenzija ili da ste u vašem domu jednostavno najmanju sobu izabrali da bude spavaća, trebalo bi da to bude najoptimalniji i najbolje iskorišćen prostor. Bilo da imate mali stan, pa samim tim i spavaću sobu skromnih dimenzija ili da ste u vašem domu jednostavno najmanju sobu izabrali da bude spavaća, trebalo bi da to bude najoptimalniji i najbolje iskorišćen prostor. Bez obzira na situaciju, sa promišljenim planom, možete smestiti mnogo u malom prostoru spavaće sobe.

Krevet za skladištenje. Ovo je najčešći način kako se koristi prostor male spavaće sobe. Umesto da se dušek podiže, birajte onaj model koji ima fioke na izvlačenje. Ovde možete da skadištite kompletnu posteljinu i posteljno rublje.

Vrsta kreveta. Podrazumeva se naravno da manji krevet više odgovara maloj sobi, jer ćete imati više prostora za funkcionisanje oko njega. Ako je većih dimenzija nego što bi trebalo, neka bude nizak, tako dobijate utisak veće zapremine sobe.

Još jedna ideja bi bila krevet na platformi, na koji se možete popeti stepenicama ili merdevinama. Prostor ispod je idealan za radni sto na primer i plakar.

Takozvani „džepovi“  za skladištenje časopisa, telefona, knjiga i ostalih sitnica koje bi inače pravile nered oko kreveta. Možete ih prišiti na zavese ili draperije. Umesto noćnih ormarića, okačite male konzolne police na koje ćete moći da odložite potrebne sitnice.

Svetlost. Veliki prozori ili vrata koji reflektuju svetlost mogu stvoriti iluziju većeg prostora u sobi. Takođe svetle posteljine i svetle boje zidova povećaće prostoriju. Plafoni obavezno beli, a podovi sa dijagonalno postavljenim parketom u odnosu na zidove. Oko prati linije na podu i soba samim tim izgleda veća. Što se tiče dezena na tkaninama i tapetama kao i posteljini trudite se da budu što je manje upadljivi, po mogućstvu jednobojni. Pruge, tufne i cvetni dezeni nisu poželjni. Nemojte gomilati jastučiće koliko vam god to izgledalo udobno i privlačno.

Police na zidovima. Pošto u maloj spavaćoj sobi teško da ćete imati mesta za klasičnu komodu, raznorazne sitnice, knjige, šminka i kozmetika, CD ove i ostalo rasporedite po želji po zidovima. Izaberite samo jedan zid na koji čete okačiti slike ako baš želite. ali najbolje bi bilo da ih bude što manje ako već imate police ili tapete, a jedan zid svakako ostavite prazan, to je vrlo važno. I za kraj-  trudite se da vaša spavaća soba uvek bude besprekorno uredna, jer samo u takvom prostoru osećaćete se prijatnije i nećete se osećati skučeno.  

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4 (3 votes)
Sviđa mi se!

Autor: IvanaVukcevic

Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, na katedri za unutrasnju arhitekturu i dizajn namestaja 2000 god. Deset godina iskustva na poslovima dizajna namestaja, enterijera, projektovanja namestaja.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Jedna mala zamerka, izraz

Jedna mala zamerka, izraz "najoptimalniji" ne postoji i nije ispravan. Jedino postoji "optimalan" jer ako je nesto optimalno (u potpunosti odgovarajuce) ne moze da postoji nista iznad toga. Tekst me je inace pogodio jer imam minijaturnu spavacu sobu i dobro mi dodju ovakvi saveti.

Postovana, Hvala sto

Postovana,
Hvala sto posecujete nas sajt. Trudicemo se da ubuduce takve greske ne ponavljamo.
Pozdrav!

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.