Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Uradi sam - Uskršnja dekoracija

Uz malo truda, uz pomoć ovih saveta, napravite nešto što će oduševiti ukućane a i svakoga ko Vas poseti za uskrs.

Ove godine uradite nešto drugačije za uskrs. Osim da samo ofarbate jaja u raznim bojama, potrudite se da dodate još neki detalj. Evo nekoliko ideja koje Vam mogu biti korisne.

  1. Narcisi

Isecite latice od papira raznih printova i boja, na njih zalepite korpice za kolače i napunite ih bombonama.

narcisinarcisi

  1. Jaja na traci

Uzmite plastična jaja, probušite i nanižite na traku. Na početku, kraju i u sredini vežite mašnu. Ovako možete ukrasiti ogledalo, zid, ormar...

trakatraka

  1. Viseće zeke

Ištampajte sliku sa konturama zečeva. Isecite ih. Postavite zeke na papir u boji, preslikajte konture i isecite. Kroz glavu probušite rupicu i provucite konac u boji. Da Vam se ne bi svi zečevi spojili napravite male čvoriće na koncu i stavite lepak na njih.

zekezeka

zeke

  1. Kesice za jaja

Uzmite običnu papirnu kesu i izrežite je dekorativnim makazama kako bi ste dobili talasaste ivice. Sa jedne strane kese ostavite delić (kao na slici) za dršku koji ćete posle zalepiti. Napunite jajima, slatkišima ili cvećem.

kesa

kesakesa

  1. Sveće u ljusci od jaja

Probušite jaje na vrhu i iscedite njegov sadržaj. Ofarbajte ga. Zatim proširite rupu, postavite jaja u karton, sipajte vosak i stavite fitilj. Kada se osuši postavite na postolje.

svecasveca

  1. Čokolda unutar jajeta

Probušite rupu na dnu jajeta, iscedite ga i ofarbajte. Istopite čokoladu u šerpici, i prelijte je u kesu za oblikovanje. Odatle ubacite tečnu čokoladu u ljusku od jajeta, i jaje postavite na karton (rupa da bude gore) i sačekajte da se čokolada stvrdne.

cokoladna jaja

cokoladna jajacokoladna jaja

  1. Salvete sa ušima

Napravite salvete prateći sledeće korake.

salveta

salveta

  1. Teglice

U teglice stavite bombone i čokoladne zeke, jaja, ma bilo šta što asocira na uskrs.

teglice

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.6 (41 vote)
Sviđa mi se!
Reference:

Autor: Jovana Milivojević

Apsolvent Šumarskog fakulteta u Beogradu na odseku Prerada drveta (podsmer Enterijer i dizajn nameštaja). Zainteresovana za sve vezano za ovu struku, uvek otvorena za sugestije i spremna da da savet kome god da je on potreban.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.