Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Ukrasite zidove

Šta će se desiti na ovom zidu? Da li će ostati prazan? To je pitanje koje često sebi postavljamo kada preuređujemo stan. Često ćemo naći savete da je prazan zid u redu, ali u daljem tekstu dokazaćemo upravo suprotno.

Često ćemo naći savete da je prazan zid u redu, ali u daljem tekstu dokazaćemo upravo suprotno. Velike zidne površine svakako omogućuju da prostor diše i zaista ne treba da sveki delić bude ispunjen slikama i policama. Međutim najlepše zidove i najveće površine kao što su one na kojima nemate radijatore, interfone i klima uređaje, trebalo bi da sa zadovoljstvom ulepšate kako bi postali najlepši deo stana ili kancelarije.

Počnimo ovako. Izaberite neku intenzivnu boju, a akcenat ćemo staviti na osvetljenje. Reflektori sa snopovima ili dekorativne svetiljke koje svakako zahtevaju podlogu u boji, na vama je da odlučite. Šareni zidovi su ponovo u trendu. Štampani barokni motivi ili neki drugi grafički prikaz... Za velike površine izaberite nežnije motive, a za akcentovanje stuba ili dela zide budite hrabri i birajte kontrast boja ili oblika. Kada se umorite od gledanja u isti, zamenite ga novim, a možda će za koju godinu neki drugi motiv biti u modi...Slika prirode je isto dobar izbor, ali i slika na kojoj je prikazan Manhattan je interesantna.

Zidove takođe možete vrlo lepo ukrasiti slikama, bilo umetničkim, plakatima ili fotografijama... O tome je već bilo dosta reči. Sada ćemo vam predstaviti neke opcije kačenja slika koje možda i nisu baš uobičajene. Na niskim ili spuštenim plafonima poslužite se trikom da slike kačite jednu iznad druge i tako učinite prostoriju vizuelno višljom. Još jedan trik, ako nemate mnogo slika, da je okačite nekoliko centimetara ispod nivoa oka, ali to funkcioniše samo ako prostorija nije pretrpana nameštajem.

Kod grupnog postavljanja slika fokus neka bude u sredini. Povežite ih zajedničkom temom nijansom, tehnikom, stilom ili okvirom.

Ako imate ideje i vremena, možete sami da odaberete raznovrsna ogledala i postavite ih na police. Stari biciklistički točkovi mogu da posluže kao zidni svećnjaci, a stari reketi kao ogledala koja sigurno do sada niste nigde videli. Ideje su pred vama, samo hrabro...

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4 (5 votes)
Sviđa mi se!
Reference:

Autor: IvanaVukcevic

Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, na katedri za unutrasnju arhitekturu i dizajn namestaja 2000 god. Deset godina iskustva na poslovima dizajna namestaja, enterijera, projektovanja namestaja.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.