Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Spavaća soba- nalaženje vlastitog stila

Slikovito rečeno spavaće sobe bi trebalo da budu odmarajuće, ugodne i opušteno intimne.

Ako Vam se čini da znate šta će Vam pružati ugodnost, odlučno i sigurno pristupite realizaciji svojih ideja jer će ugođaj prostorije u tom slučaju biti autentičniji, nego kada biste obuzdavali svoje stvaralačke porive i uredili sobu u nedorečenom i bezličnom stilu, koji obiluje kompromisima.

Ako niste sigurni u vlastiti ukus razgledajte ilustracije u raznovrsnim časopisima. To zaista nije naporan posao. Zaustavite se i detaljno pregledajte fotografiju koja Vam je zapela za oko, pa analizirajte njen sadržaj. Obično neki pomno izrađen detalj, kao na primer prostirka u odgovarajućem ugođaju doprinosi nastajanju drugih, originalnih ideja. Spavaća soba na selu, sa svetlo obojenim brodskim podom, pamučnim krevetnim prekrivačima i belim roletnama odiše jednostavnom svežinom sa namerno izostavljenim zavesama i podnim prostirkama. Takvo rešenje ima isti učinak i u urbanoj okolini, kao što niz profinjenih detalja lepo izgleda u vikendicama, posebno zbog ugodnih elemenata iznenađenja koje svaki od njih poseduje.

Isto važi i za sobe sa egzotičnim uticajima, uostalom, gde se naši snovi mogu prikladnije ostvariti nego u spavaćoj sobi.

Najuspešnija dekorativna rešenja su ona najdoslednija. Ako na primer, volite tamno smeđu boju, ali se bojite da je obojite celu, ne pribegavajte uobičajenom kompromisu bojenjem jednog zida u tamno. Umesto toga obojite sve zidove u belo, a naglasite okvire prozora, vrata pa čak i zidne vence tamno braon bojom. Možete obojiti i donju polovinu sva četiri zida u širini od 1,2m. Soba će u tom slučaju izgledati skladnije.

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.4 (8 votes)
Sviđa mi se!

Autor: IvanaVukcevic

Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, na katedri za unutrasnju arhitekturu i dizajn namestaja 2000 god. Deset godina iskustva na poslovima dizajna namestaja, enterijera, projektovanja namestaja.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Re: Spavaća soba- nalaženje vlastitog stila

Slažem se sa Vama kada kažete (ste napisali) da se za neke predloge pročita časopis ali ipak mislim da je uvek potrebno imati ,,konsultanta,, jer on/ona ume da Vas malo prizemlji kada u naletu želje za savršeno opremljenim prostorom imaš svemirske ideje i naprotiv da ume da ti predloži šta zaista može da se uradi u nekom ambijentu. Tapete u ,,fensi,, stilu su pravi izbotr za spavaću sobu. Čini mi se da nekako daju šmek i ko zna, možda i neku drugu mističnu motivaciju :). Ivana, divan Vam je tekst i slike su savršene!!!

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.