Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Dekoracija nadahnuta prirodom

Pogledajte kako uneti zračak sunca i energije na potpuno prirodan i lep način. Udahnite prostoru svežinu u ovim vrelim letnjim danima koji su pred nama.

Unesite vedrinu leta u svoj dom pomoću jarkih boja, dekorativnih detalja od školjki, kamenja, cveća, voća, povrća. Koristite prirodne materijale i na taj način oplemenite prostor. Ne treba da potrošite mnogo novca da bi prostor dobio novi izgled, sve što treba da uradite je da sklonite "teške zimske" detalje i zamenite ih malim, šarenim, živahnim sitnicama koje će uneti razigranost u dom.

Par saveta kako da počnete sa dekorisanjem:

  • Krenite od dnevne sobe, pustite sunce u svoj dom tako što ćete skloniti teške zavese i zameniti ih zavesama od laganijih materijala i veselih boja, koje će igrati uz dašak vetra na prozoru.
  • Koristite cvetne i biljne motive na dekorativnim tkaninama, prostirkama, jastučićima i prekrivačima, jer oni dominiraju u prirodi i kao takve ih treba imati i u svom domu. Osvežavaju prostor i unose detalje rascvetale prirode.
  • Dekorišite prostroije cvećem, postavite vazu sa svežim cvećem na trpezarijski sto, stočić u dnevnom boravku, na police ili komode. Kombinujte cveće sa prirodnim materijalima kao što su pesak i kamenčići.
  • Ako ne idete na more, stvorite utisak morske miline u svom domu uz pomoć školjki, peska i kanapa. Napravite sami morsku dekoraciju i uživajte u čarima leta. Staru staklenu vazu napunite kamenčićima raznih boja i oblika. Od kanapa ispletite mrežu, na čije krajeve stavite školjke, i postavite gde god želite.
  • Dah mora i u vašem kupatilu- na tanjirić postavite tri, četriri kamenčića, školjke, šaku plavog peska i nekoliko plavih sveća. Položite dekoraciju na plavi til, stavite plave i bele peškire i uživajte u morskom izgledu kupatila. 
  • Osvežite spavaću sobu prekrivačima jarkih boja, poput narandžaste, žute, zelene, pink. Prozore obogatite belim laganim zavesama.
  • Sredite terasu i balkon , raznovrsno cveće stavara prelep kolorit  koji se vizuelno prenosi u unutrašnji prostor. Jedinstvo prirodnih elemenata eksterijera i razigranih dekorativnih detalja enterijera stavara savršenu kompoziciju i čini takav prostor ugodnim za boravak, odmor i uživanje.

Evo i nekoliko izdvojenih korisnih dekorativnih detalja koji mogu poslužiti kao inspiracija kako da ulepšate svoj dom.

 

Keramičke posudice koje su ručno oslikane mogu biti savršene za serviranje hrane. Vedrih boja i raznih cvetnih oblika, daće šarenilo i vedrinu vašem stolu.

 

Kamen svojim prisustvom u enterijeru može na različite načine da posluži kao dekorativni materijal. U zavisnosti od načina slaganja, veličine i oblika kamenja mogu se formirati prostirke, koje možete postaviti bilo gde, unutra ili spolja, pored vrata, kreveta, u kupatilu. Takođe, možete napuniti vaze ili staklene činije glatkim kamenčićima, uz to stavite cveće jarkih boja koje će ublažiti "hladnoću" koju kamen ima. Prostor koji se dekoriše na ovaj način poprima nove ambijentalne doživljaje, koji mogu biti potpuno suprotni od onih koje trenutno osećamo. 

 

Ogledala napravljena od belih ili raznobojnih školjki mogu uneti dah mora i upotpuniti letnji izgled doma. Dodatna čar ovih ogledala leži u činjenici da ih možete uz malo truda i mašte i sami napraviti.

Ulepšajte dom detaljima od školjki u vidu vaza, sveća, lampi. Jednostavno je i efektno. Probajte.

Ove vaze mogu biti šarmantan dodatak rustičnom enterijeru. Kombinacijom različitih oblika dobija se prava skulptura u prostoru.

Unesite malo pesme i života vratima pomoću ovih čiviluka.

 

Podmetači u obliku stabla za ugodniji užitak pri ispijanju osvežavajućih napitaka.

Posebnu pažnju posvetite za sopstveni kutak za sunčanje i uživanje. Izaberite udobnu ležaljku, smestite je u hlad ili na sunce, i uz čašu osvežavajućeg pića i dobru knjigu prepustite se i opustite.

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.8 (8 votes)
Sviđa mi se!

Autor: Lucija Konjević

Apsolvent odseka za preradu drveta na Šumarskom fakultetu u Beogradu, usmerenja za projektovanje nameštaja i enterijera. Moj vodič su jednostavnost i odmerenost.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.