Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Aksesoari - napravi sam

Kako da napravite sami potrebne aksesoare uz pomoć materijala koji imate u kući. Brzo i jednostavno u par koraka.

Nekada nismo u mogućnosti da kupimo sve potrebne aksesoare i stvarčice koje bi nam upotpunile police, zidove ili već nešto drugo. Uz malu pomoć slika i objašnjenja "korak po korak" možda se rodi u vama i neka nova ideja da napravite unikatnu stvar za prazan prostor u domu.

Luster ili lampa od miljea:

Na prvoj slici je slučaj da prvo naduvate balon, prečnika za koji mislite da je dovoljan za veličinu lustera. Drugi korak je da uzmete štirak ili lepak za drvo "tutkalo" i da dobro natopite milje u njemu tako da raskvašen lepite po obodu balona. Kada završte sa oblaganjem balona, pažljivo ostavite da se osuši, kako bi zadržao oblik lopte. Kada se osuši probušite balon i izvadite ga.

Na drugoj slici je isti princip lepljenja, s' tim što je umesto balona upotrebljena lagana lopta, popularna "balonara" i konac za heklanje koji obmotavate oko lopte kao klupko.

Vaze:

Isecite deblji karton oblika vaze koji vama odgovara (možete kao sa slike ili neki drugi). Uzmite staru deblju knjigu koja vam više nije potrebna. Korice stare knjige isecite i umesto njih zalepite lepkom za papir model vaze od kartona. Po obodu kartona isecite sve stranice knjige, razlistajte u pun krug i zalepite krajeve kako se ne bi vratila u početni položaj.

Vaze od starih flaša mogu biti veoma zanimljive, ako ih obmotate građevinskim koncem i upotebite još jednu ili dve boje. Pored ovog konca možete i uzeti vunice raznih boja. Koristite višenamenski lepak koji može lepiti više vrsta materijala.

Još jedna jednostavna, a dobra ideja jeste da skupite flaše raznih oblika i dimenzija od  stakla. U njih sipajte jednu količinu farbe za metal ili drvo, šta god da imate kod kuće i malu količinu vode, tek toliko da farba bude ređa od postojeće. Zatvorite flašu i razlivajte po celoj unutrašnjoj površini. Kada ofarbate celu površinu,višak prospite i sačekajte nekoliko sati da se osuši.

Abažur za lampu:

Uzmite postojeći abažur sa lampe koji je jednostavan i svakidašnji. Parče tanje tkanine koju ćete iseći na tanke, a dugačke trake 2,5 x 50 cm, ušivajte po sredini tako da pravite sitne karneriće. Ušivene trake zalepite na abažur i vratite na lampu. Sada je  iz klasičnog stila lampa prešla u shabby chic stil.

Papirno cveće:

Potrebno je da imate novinski papir, korpice za kolače, drveni štapić za ražnjiće i lepak. Novinski papir presavijte nekoliko puta, da dobijete jednu trakicu debljine 2,5 cm. Isecite sa jedne strane traku na tanka "rezanca". Na štapić za ražnjiće u krug obmotajte traku i zalepite lepkom. Korpicu za kolače isecite na sredini i štapić provucite kroz to. Napravite više takvih i imaćete pravi unikatni buket.

Dekoracija za sto:

Ovakve dekoracije Vam mogu razveseliti svaki praznik, ali i dane posebne za Vas. Svako od gostiju će se oduševiti, a vi ćete uz malo truda dobiti savršeno postavljen sto. Uzmite salvete raznih boja. Presavite je na pola po dijagonali i još jedanput kao što ja na slici prikazano. Sa donje strane vrh salvete isecite ukoso, a sa gornje polukružno. Otvorite salvetu i dobićete srca u nizu ili prelepe cvetove. Lako zar ne?

Nadam se da će vam pomoći ove male tajne, koje su veoma lake za napraviti. A kad je nešto lako, onda to može svako.

 

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.7 (51 vote)
Sviđa mi se!

Autor: Jovana Cvetković

Bavim se projektovanjem nameštaja i dizajnom enterijera, kao i na istraživanju višefunkcionalnog nameštaja. Počnite da razmišljate "višefunkcionalno" i rešićete problem sa viškom sadržaja u vašem domu.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.