Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

5 svežih ideja - zidne dekoracije

Zidove najčešće ukrašavamo slikama, fotografijama, tapetama... Ako želite nešto modernije i originalnije u svom domu, evo nekoliko ideja:

Zidove najčešće ukrašavamo slikama, fotografijama, tapetama... Ako želite nešto modernije i originalnije u svom domu, evo nekoliko ideja:

1. Stikeri za zidove sa efektom ogledala – zidni stikeri u poslednje vreme postaju veoma popularni jer omogućavaju da na jednostavan način unesemo neku novinu i učinimo prostor u kojem boravimo originalnijim. Stikeri sa efektom ogledala su vrlo elegantni, reflektujući svetlost ispune se raznim bojama i stvaraju prijatan i šarmantan ambijent. Pogodni su za dekoraciju bilo kojeg prostora: dnevne sobe, dečije sobe, pa čak i kuhinja i kupatila. Prilagodljivi su različitim stilovima uređenja, i odlična su dekoracija kako modernih tako i klasičnih enterijera. Bez obzira da li volite apstraktne ili geometrijske šare, ili cvetne motive i zakrivljene linije, sigurno ćete u mnoštvu oblika i stilova pronaći neki koji vam odgovara i time dati lični pečat svom prostoru.

2. Biljke na zidu – ukoliko želite da unesete malo života u svoje zidove, u pravom smislu te reči, onda su biljke na zidu idealno rešenje za vas. Ovakav vid dekoracije pogodan je za one koji žele biljke u svom stanu, ali su ograničeni malim prostorom. Možete na zid okačiti posude ili saksije specijalno dizajnirane za tu namenu, ili čak napraviti vertikalnu baštu. Prednost ovakvih činija za cveće je to što ne zauzimaju dragoceni prostor poda. Vertikalne bašte su, svakako originalnije, ali nešto skuplje i teže za održavanje jer zahtevaju posebnu tehnologiju i veštine za izvođenje. Ako se odlučite za neku od ovih varijanti sigurno nećete pogrešiti jer su ovakvi detalji odličan dodatak bilo kojem prostoru.

3. Stikeri za zidove + zidni sat – za one koji žele da imaju neki neobičan detalj u enterijeru, zidni stikeri u kombinaciji sa zidnim satom su odlično rešenje. Ne samo da su zanimljivi i originalni, već imaju i praktičnu stranu. Kao i obični stikeri lako se nanose na zid, a prilikom skidanja ne ostavljaju tragove. Mogu se koristiti svuda: u dnevnim i spavaćim sobama, trpezarijama, kuhinjama… Mnogobrojne varijacije u obliku, boji i stilu omogućavaju svakome da izabere odgovarajući motiv i savršeno ga uklopi u svoj ambijent.

4. Zidni kamini – zahvaljujući ovakvim kaminima možete se diviti lepoti vatre i uneti toplinu u svoj dom, a da pri tom ne zauzimate prostor. Idealni su za one koji sanjaju o kaminu, a nemaju dovoljno prostora za tradicionalni kamin. Laki su za korišćenje i održavanje, i jednostavno se instaliraju na bilo koji zid. Koriste moderno gorivo, bioetanol, koje ne proizvodi dim i neprijatne mirise. Izborom zidnog kamina kao dekorativnog elementa rešavate dva problema: imate kamin u svom stanu, ali i prelepu zidnu sliku.

5. Zidni paneli – ako su vam dosadile tapete i tradicionalni načini dekoracije zidova, onda zidni paneli mogu biti pravo rešenje za vas. Napravljeni su od laminata koji se postavlja na rezbareno drveno jezgro. Izuzetno su dekorativni, ali i veoma izdržljivi, možete ih pilati, prikivati ili lepiti. Možete ih i obojiti kako bi postigli efekat koji želite. Postavljajući ih jedne do drugih dobijamo neprekidan niz šara koje se ponavljaju, a da se pri tom ne vide šavovi. Teksture variraju od apstraktnih i geometrijskih, pa do prikaza motiva iz prirode ili tradicionalnih građevinskih materijala. Primenom zidnih panela sam zid postaje dekorativni element čitavog prostora.

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.5 (8 votes)
Sviđa mi se!

Autor: Vedrana Radic

Diplomirala na Fakultetu tehničkih nauka, smer arhitektura, u Novom Sadu 2007 godine. Bavi se projektovanjem, dizajnom enterijera, pejzažnom arhitekturom...

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.